Mitä saa, jos yhdistää leipomiskaapista löytyvät tumman suklaan, hasselpähkinärouheen, kohta vanhaksi menevät kaurahiutaleet ja karkkilakon? Vaikkapa valtavan hyviä pähkinä-suklaa-kaurakeksejä.
Hasselpähkinäsuklaa on ehdottomasti suurin herkkuheikkouteni, vaan enemmän kaloreita sisältävää herkkua saa hakemalla hakea. Onhan se vähän karkkilakon huijausta tehdä tällaista korviketta... Mutta mukana on kaurahiutaleitakin, ja nehän ovat terveellisiä!
Näistä kekseistä tuli aika rouheita, eivätkä ne välttämättä ole kaikkein kauneimpia tarjottavia, mutta maku ja tuoksu korvaavat ulkonäön puutteita mainiosti. Eikä näitä tullut kauaa katseltuakaan, menivät aika nopeasti parempiin suihin.
Reseptin vaniljajauheen voi korvata esim. kahdella teelusikallisella vaniljasokeria (muun sokerin määrää voi vastaavasti vähentää) tai puolikkaalla vaniljatangolla, jos vaniljajauhetta ei löydy kaapista. Vaniljasta lisää asiaa täällä.
Resepti:
125g voita1 1/2 dl sokeria
1/2 dl siirappia
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
3,5 dl kaurahiutaleita
1 maustemitta vaniljajauhetta
150 g tummaa leivontasuklaata
1 dl hasselpähkinärouhetta
1. Ota voi ja kananmuna huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista
2. Rouhi suklaa veitsellä paloiksi, saa jäädä vähän isompiakin sattumia
3. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
4. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
5. Sekoita mukaan siirappi ja kananmuna
6. Sekoita vehnäjauhot, sooda, kaurahiutaleet ja vaniljajauhe toisessa kulhossa keskenään
7. Lisää jauhoseosta vähitellen voi-sokeri-kananmuna -seokseen, sekoita ensin lusikalla ja lopuksi käsin.
8. Sekoita lopuksi mukaan suklaarouhe ja hasselpähkinärouhe. Taikinasta saa tulla tosi tanakkaa. Lisää tarvittaessa vähän jauhoja.
9. Paista 175 asteessa 12-13 minuuttia niin, että keksit saavat aavistuksen väriä pintaansa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti