Tämän reseptin runko on kotoisin ensimmäisestä omastamastani ruokakirjasta, 7. luokan kotitalouskirjasta. Kuten kuvasta näkyy, on kirja ollut kovassa käytössä. Parhaat reseptit olen kopioinut omiin reseptivihkoihini, mutta silloin tällöin täytyy vielä itse kirjakin kaivaa esiin.
Lihapullat ovat lasten suosikkiruokaa. He voivat osallistua niiden tekemiseen ja ne maistuvat hyvältä. Tällä kertaa tein lihapullataikinan yhdessä pojan kanssa. Hän lisäsi valmiiksi mitatut ainekset taikinaan ja hoiti sekoittamisen, pienellä avustuksella. Tavallisesti myös pyörittelemme lihapullat porukalla. Tai minä ja tytär pyörittelemme, poika heittelee vielä rennosti saamansa taikinapalat suoraan pellille. Nyt lapsilla sattui olemaan muuta puuhaa pullien pyörittelyn aikaan, joten pyörittelin ihan yksin.
Lihapullien paistaminen uunissa on nopeampaa ja siistimpää kuin pannulla kypsentäminen. Väriltään pullat jäävät vähän valjummiksi, mutta koostumus on mielestäni mehevämpi.
Resepti:
1 dl vettä
1/2 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
1/2 tl mustapippuria
1 tl meiramia
400 g jauhelihaa
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen
2. Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon, sekoita
3. Lisää kananmuna ja mausteet, sekoita
4. Lisää jauheliha, sekoita tasaiseksi massaksi
Tämä ei onnistu pieneltä lapselta yksin, taikinasta tulee aika tanakkaa. Tapaan auttaa siinä vaiheessa, kun lapsi väsyy yrittämään itse.
5. Pyörittele pulliksi leivinpaperin päälle uunipellille
Mitä isommat pullat, sen pidempi paistoaika. Tällaiset n. 20 pullaa paistuvat vartissa hyvin.
6. Paista uunissa melko korkealla (uuni 225 astetta) noin 15 minuuttia
7. Nostele pullat tarjoiluastiaan
Kun pullat saavat hetken kuivahtaa tarjoiluastiassa, ne ovat jo edustavan näköisiäkin.
8. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin, porkkanaraasteen ja puolukkahillon kera
Jos lihapullia jää seuraavalle päivää, niitä voi syödä vaikkapa spagetin ja ketsupin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti