Vaniljasokeri tai vanilliinisokeri
Se tavallisin vaniljamuoto, joka yleensä resepteistä löytyy. Vaniljasokeri sisältää siemeniä (ja mahdollisesti siemenkotaa) kasvista nimeltä vanilja. Vanilliinisokeri taas sisältää teollisesti tuotettuja makuaineita. Molemmissa on mukana myös sokeria.
Vanilliinisokerin ainekset (Golden Star): Sokeri, luontaisen kaltaista vanilliinia ja etyleenivanilliinia. Luontaisen kaltainen vanilliiini ja samaa ainetta, joka löytyy aidosta vaniljasta makuaineena, mutta se on valmistettu synteettisesti. Etyleenivanilliini on voimakkaammin vanilliinilta maistuva synteettisesti valmistettu aine, jota ei löydy aidosta vaniljasta.
Vaniljatanko
Vaniljakasvin käsitelty hedelmä. Koko tanko kannattaa käyttää maustamiseen. Hyvä artikkeli vaniljan tuottamisesta mausteeksi löytyy Helsingin sanomien verkkosivuilta.
Halkaistu vaniljatanko ja siemeniä veitsenkärjellä. Koko vaniljatangon (ei siis vain siemeniä) voi käyttää mausteeksi. Vanhan ajan vaniljakastikkeen ohjeessa siemenet lisätään kastikkeeseen ja lopputankoa keitetään kastikkeen mukana ja otetaan sitten pois. Koko tangon voi myös jauhaa ja lisätä jauheen ruokaan tai leivonnaiseen.
Vaniljajauhe
Vaniljatangosta tehty valmis jauhe.Minulle uusi tuttavuus joka tuli vastaan sokerittomassa leivontareseptissä. Pieni purkki maksaa paljon, mutta sillä maustaakin paljon. Helpompaa käyttää kuin vaniljatanko, ei sokeria eikä synteettisiä aineita. Lisätään suoraan esimerkiksi taikinaan.
Ainekset (Renée Voltaire): Vaniljatanko * (jauhettu).
* Luomuviljelty raaka-aine.
Saattaa sisältää pähkinää, maapähkinää ja seesaminsiementä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti